torsdag 30. august 2012

Enkel lasagne med hvitløksbrød

Vi digger lasagne, og jeg velger å bruke Dolmio pastasaus og hjemmelaget ostesaus.
Hvitløksbrød er kjempegodt til lasagne, og enkelt. Jeg bruker fersk hvitløk hvis det er tilgjengelig i butikken.
Jeg liker Organ lasagneplater, de er enkle å prekoke uten at de klistrer seg sammen.
Platene skal koke i 2 minutter først. Pass på at vannet koker godt før platene legges opp i gryta og at de ikke ligger slik at de klistrer seg sammen.
Hvis dere har "særinger" i familien slik som jeg, som ikke liker hele biter kan du ta en runde med stavmikseren for å fjerne alle klumper i sausen.

Og slik ser lille vofsen på meg når det lages mat på kjøkkenet. Alt annet en tørrfor smaker godt! :)
 
 
 
Oppskrift:
 
Lasagne:
 
Kjøttsaus:
400 g. karbonadedeig
1 glass Dolmio pastasaus (normal str.)
ost til gratinering
 
Brun kjøttdeig i en panne og tilsett pastasausen. La småkoke mens du lager ostesausen.
 
Ostesaus:
5 dl. melk
1,5 ss maizena
1 ss melange
1 dl hvitost
salt
pepper
evt. malt muskatnøtt
 
Rør ut maizena i litt melk.
Smelt melange i en gryte og tilsett resten av melken. Gi et raskt oppkok. Tilsett den utrørte Maizenablandingen og kok på svak varme til sausen tykner. Tilsett så hvitosten og la den smelte. Smak til med krydder.
 
Hvit saus, kjøttsaus og lasagneplater legges lagvis i en form. Hvis du smører formen før start blir den enklere å vaske etterpå. Avslutt med ostesaus før du legger et lag med hvitost på toppen. Stekes på 200C i 30-40 minutter.
 
 
Hvitløksbrød:
 
Glutenfritt fint brød/bagette skjæres opp i skiver. Rasp hvitløk og bland i smør. Dette smøres på brødskivene og stekes i 5-10 minutter på 200C til de er gylne. Hvor mye hvitløk du bruker avhenger av hvor glad du er i hvitløk. Men smør på et godt lag med hvitløkssmør!


1 kommentar:

  1. De glutenfrie baguettene du har her, hvor har du fått tak i de fra? Så veldig gode ut! :)

    SvarSlett