fredag 5. oktober 2012

Meksikansk gryte



Nå som høsten er her for fullt passer det godt med en rask og enkel versjon av meksikansk gryte. Helt uten pose! Nesten like enkelt og garantert bedre! Best blir den hvis du har tid til å la den putre litt ekstra i gryta.

Oppskrift:

1ss olje
1 stor løk
1 rød paprika
2 hvitløksfedd
500 g karbonadedeig
1 boks knuste tomater (400g)
1 boks røde kidneybønner (400g)
2 ss tomatpure
5 dl kjøttkraft (evt. buljong blandet med vann)
1 ts chilipulver (hvis du liker sterk mat så ta gjerne i mer)
1 ts paprikapulver
1 ts malt spiskummen
1/2 ts oregano

Ris og rømme til servering


Brun karbonadedeigen mens du smuldrer den opp til små bite sett denne så til side.

Hakk løk, paprika og hvitløk i små biter. Pass på å fjerne frø og  hvite hinner i paprikaen.

Stek løken i oljen til den er blank. Tilsett så hvitløk, paprika, chilipulver, paprikapulver og spiskummen. Stekes videre i ca 5 min. under omrøring.

Tilsett karbonadedeigen som allerede er stekt, tomatene, tomatpure og oregano. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 20 min. Rør om av og til for å sikre at det ikke brenner seg fast.

Skyll kidneybønnene i en sil og tilsett disse og la retten småkoke videre i ca. 10 min. Nå er retten klar til å serveres.

Server med ris og en klatt rømme.

Håper det smaker! 


Tips! Denne retten er like god oppvarmet og kan fint være lunsj dagen etter. Den kan også fint fryses!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar