lørdag 13. oktober 2012

Sursøt kylling

Jeg er alltid på jakt etter nye oppskrifter og vi er veldig glad i mat med mye smak. Denne oppskriften fant jeg på Mels kitchen cafe og den var kjempegod. Litt omstendelig og grisete, men vel verdt det.

Denne oppskriften inneholder edikk og noen kan reagere på edikk siden det som oftest er laget på hvete. Det er glutenfritt, men hvis du får en reaksjon kan det være edikken.

Her kommer oppskriften  på norsk:

Til kyllingen:
4 kyllingbryst kuttet i små terninger
salt/pepper etter smak
2 dl maizena
2 egg, vispes.
o,5 dl matolje

Til sausen:
1,5 dl sukker
1 dl edikk
4 ts ketchup
1 ss glutenfri soyasaus
1 ts hvitløkssalt


Før du starter sett ovnen på 170C.

Krydre kyllingterningene  med salt og pepper. Ha maizena og egg i hver sin skål. Dypp kyllingbitene først i maizena og så i eggene. Når dette er gjort stekes bitene i panne med olje. De skal ikke stekes ferdig, men kun gi de en stekeskorpe før de legges i en ildfast form.

Rør sammen alle ingrediensene til sausen og hell dette over kyllingen i den ildfaste formen. Sett formen i stekeovnen. Retten skal stekes tilsammen 1 time, men må snus hvert kvarter underveis.

Serveres med kokt ris og grønnsaker som f.eks gulrøtter og brokkoli.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar