søndag 19. januar 2014

Biff og pepperwok


Vi forsøker oss stadig på nye retter, noen blir ikke bra - andre blir nye favoritter. Denne hører til sammen med favorittene! Denne retten er helt fri for gluten og melk.



Ingredienser (nok til 3 voksne):

matolje
500g biff (romtemperert)
0,5 ts 5-spice (kinesisk krydder)
1 rød paprika (i tynne skiver)
1 grønn paprika(i tynne skiver)
1 løk(i tynne skiver)

saus:
4 ss brunt sukker
2 ss. glutenfri soyasaus
1 ss maizena
0,5 - 1 ts pepper (vi bruker litt mer)
0,5 dl vann
Salt etter smak


Ris som tilbehør

Fremgangsmåte:

Skjær biffen i tynne skiver. Krydre med 5-spice og litt salt. Stek dette raskt i en middels varm panne med olje til kjøttet er stekt (3-4 min). Ta kjøttet ut av panna.

Ta paprika, løk, 2 ss vann, og litt salt i panna. Stekes i 5 minutter under lokk til de er myke. Rør en gang i blant.

Rør sammen soyasaus, maizena, sukker, 0,5 dl vann, og 1 ts pepper  til en jevn saus og tilsett denne i grønnsakene. La det småkoke i ca. 1 minutt til det tykner. Tilsett så biffkjøttet og evt. kraft og la det varmes sammen i 2-3 minutter. Serveres med ris.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar